Fitness

Fysio-Spot B.V.

is een modern ingerichte praktijk. De praktijk heeft een aantal behandelkamers, een oefenzaal en een grote fitness.
Bij de keuze van onze apparatuur zijn we selectief op zoek geweest naar een dubbel functie tussen train- en test mogelijkheden. Testen draagt bij aan het diagnostisch proces, waardoor het behandelplan efficiënter kan worden uitgestippeld. ‘Meten is weten’. Daarnaast zetten we de fysiek testen ook in om te meten wat uw huidige (sport-) belastbaarheid is. Zo kunnen we u, op basis van uw specifieke (sport) vraag, begeleiden en adviseren.

Fysio-Spot biedt verschillende specialisaties aan, door verschillende therapeuten en/of partners.

Therapeuten:

Bart Bressers (eigenaar “Fysio-Spot B.V.”)

Fysiotherapeut
Orthopedisch manueel therapeut (Master of profession)
Echografie & Epte
Dry needling therapeut
Mylogenics (Rehab)

Vanuit praktijk Fysio-Spot B.V. werk ik, sinds 2009, samen met het Nederlandse Watersportverbond en NOC*NSF. Ik ben fysio- / orthopedisch manueel therapeut van;

  •  de Nederlandse Olympische kernploeg zeilen en windsurfen. (Dit onderdeel doe ik samen met een collega uit Rotterdam.)
  • de Nederlandse Paralympische kernploeg zeilen. Ik heb deze groep ondersteund in de aanloop naar en op de paralympische spelen 2012 (London) en 2016 (Rio de Janeiro).
  • de hele Nederlandse Talent Academie

Onderdeel van de begeleiding, van deze 3 groepen, is de begeleiding in Nederland en in het buitenland. Daarnaast geef ik ook presentaties. Dit doe ik niet alleen voor de zeilers en windsurfers, maar voor iedereen die daar vraag naar heeft. De presentaties zijn meest ter ondersteuning van de theoretische fysieke aspecten en blessure preventie, welke komen kijken bij (top)sport. De presentaties zijn uiteraard ook breder inzetbaar.

Sebastiaan Heitkamp

Fysiotherapeut
Manueel Therapeut (Master of science)
Echografie
Dry needling therapeut
Fasciatherapie
Schouderspecialist en surfgerelateerde blessures

Sebas volgt z’n passie in het vak. Werkervaring in Amsterdam, Utrecht , Wateringse Veld en Den Haag voelt voor hem als een opbouw naar zijn werk op Scheveningen voor en met (water-)sporters.
Zijn masterstudie Manuele Therapie (MSc), cursussen echografie, fasciatechnieken, dry needling en verscheidene specialistische schoudercursussen geven hem een sterke expertise en specialistische kennis.
Buiten zijn werk in de praktijk is Sebas bezig met het organiseren en geven van apnea & breathing cursussen (adem inhouden onderwater en middenrifademhaling in sport), wetenschappelijk onderzoek en is hij verbonden met Surfing Medicine International (zie ook het Surfing Injury Prevention Program).

Merlijn van den Akker (Eigenaar “Massage is the Message” en partner van “Fysio-Spot B.V.”)

(Sport) masseur
Craniosacraal therapeut

https://www.massageisthemessage.nl/